Ga voor een geslaagd feest of receptie en kies voor Traiteur 1001 Nacht

Kies eens voor iets anders dan een traditionele traiteur met de klassieke, Belgische of Vlaamse gerechten en opteer voor Traiteur 1001 Nacht.

De weelderige, Marokkaanse keuken in Gent die wij u zullen serveren, overlaadt u met de lekkerste, typische gerechten uit de mediterraanse streken. Geuren, kleuren en een schitterend smakenpallet doen u meteen watertanden naar meer.

Een greep uit onze hapjes:

 • Courgette mousse
 • Pompoen puree
 • Scampi in looksaus
 • Tricolore paprika
 • Aubergine mousse

Daarnaast serveren wij u ook heel wat voorgerechten die in buffetvorm worden voorgeschoteld. U krijgt verschillende schalen met 10 à 15 soorten groenten, gemarineerd in verschillende sausjes. Deze voorgerechten zijn meestal koud (behalve vlees en vis) en worden niet al te pittig gekruid zodat het hoofdgerecht volledig tot zijn recht kan komen.

Als voorgerecht zijn ook onze pastillas een veelgevraagde lekkernij. Deze kunnen gevuld worden met kip of vis maar kunnen evengoed als hoofdgerecht gegeten worden.

Voor de hoofdgerechten kunt u kiezen uit verschillende soorten buffetten en schotels. Hier zit ongetwijfeld dus voor ieder wat wils tussen. Serveren van de schotels op tafel of in buffetvorm is mogelijk.

Een van de speciliteiten is uiteraard de couscous.

U kunt kiezen uit:

APERITIEF:

De Safi Mocktail die met gember nictarine, lemon, citroen, tonic en een beetje ijs gemaakt wordt. Heerlijk!
Ook verschillende frisdranken, fruitsappen, verse fruitsappen en plat en spuitwater.

APÉRITIEFHAPJES:

Auberginemoes, 3 kleuren paprika's, courgette moes, pompoen moes, tabouleh, bloemkoolpurèe, zoet, zout sausje met (rodebiet en komkommer)sap, mini gehaktballetjes in tomaten, champignionsausjes, opgevulde mini tomaat, scampi's met huis gemaakte looksaus, heeerlijk!
Elke hapje, geraffineerd met een fijn sausje of marinade. Enkele hapjes, zijn op toastjes, de andere op bamboe bootjes, de sausjes worden geserveerd in glasjes.
Jullie mogen 4 of 5 hapjes kiezen.
Onze aanraders zijn de auberginemoes, 3 kleuren paprika's, courgette moes, tabouleh en scampi's met huis gemaakte looksaus.

VOORGERECHT:

een gastronomisch buffet, rijk, met fijne smaken en lekkere geuren.
Aan het buffet worden verschillende schalen gepresenteerd met apart, verschillende groenten, geraffineerd met aparte, fijne smaken. Bv. sneetjes aardappelen, wortelen, courgettes, bloemkool, broccoli, rode biet, pompoenmousse, Marokkaanse slaatje, slaatje met rijst (rijst, erwten, maïs, tonijn), linzenslaatje, tabouleh a la Maroccaine. Er worden andere schalen met losse kipbrochetten, gehaktballetjes in lekkere tomatensaus a la Maroccaine en merguez bediend.
Jullie kunnen 6 of 7 kiezen.

HOOFDGERECHT:

We gaan aan jullie drie van onze lekkere formules voorstellen.

 • - Couscous royale met vier soorten vlees, lam, kip, merguez en brochet en 7 soorten groeten.
 • - Combinatie couscous imperiale (met 2 soorten vis, zeebaars en kabbeljauw) en couscous royale met twee soorten vlees (keuze tussen lam, kip, merguez en brochet). Beiden met 7 soorten groenten. 
 • - Rijk buffet, een mozaïek van verschillende, Marokkaanse smaken en aroma´s (zoet, zout,..., vlees, vis). 

Aan het buffet worden 4 soorten tajine´s gepresenteerd met couscous erbij.
Tajine's

 • de gekarameliseerde tajine die met vers gekarameliseerd fruit wordt klaargemaakt (kweeperen, peren, appel, pruimen, abrikozen, vijgen). 
 • de gekonfijte citroen tajine (gekonfijte citroen, olijven, aardappelen)
 • de tajine met 7 soorten groenten 
 • de vistajine (ajuin, tomaten, selder, paprika, aardappelen, wortelen, olijven) 
 • de Couscous met 7 soorten groenten. 

Bij de tajine´s wordt er lam, kip en 2 soorten vis apart gepresenteerd.
De tajine´s, de tabouleh voor de couscous en het lam, kip, en 2 soorten vis voor de tajine en de merguez voor de couscous worden op mooie schalen aan het buffet gepresenteerd. De 7 soorten groenten met de bouillon voor de couscous worden in één grote, mooie soupiére/kom gepresenteerd.
Alles (borden, schalen, soupiérs/kommen) wordt geserveerd in mooie ambachtelijk, Marokkaans aardwerk, rijk met feestelijke kleuren.


DESSERT (THEECEREMONIE):

Alles wordt beëindigt met een theeceremonie. De lekkere, verse, Marokkaanse muntthee is een lekkere en goede digestief, verzegeld met heerlijke, Marokkaanse gebakjes die als basis amandelen, walnoten, dadels, acajou noten,... . A la maison klaargemaakt. De Marokkaanse gebakken zijn mooi in de ogen en lekker in de mond.

Prijzen:

 • Aperitiefhapjes - € 7.00
 • Voorgerecht - €15.00
 • Hoofdgerecht -€25.00
 • Dessert -€ 5.00

Prijzen voor de bediening en vervoer worden beslist na het krijgen van informatie over de locatie en aantal personen.

(Jullie zijn vrij om alles of enkele van de elementen van onze formules te kiezen)

We garanderen u een onvergeetelijke, gastronomische 1001 Nacht- feest met een mooie cullinaire, zuidelijke smaak en sfeer.

Reservatie en prijzen

Wenst u te reserveren of meer informatie en prijzen? Vul dan ons online contactformulier in!


Traiteur 1001 Nacht
Reinaertstraat 101 - 9000 Gent (België) Ligging
+32 (0)477 63 33 33
traiteur1001nacht@gmail.com
BTW BE 0841 611 095
Traiteur 1001 Nacht - Gent
Back to Top